Politie verlengt samenscholingsverbod in Molenbeek niet

De Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft een rustige nacht achter de rug, zonder incidenten of arrestaties. Dat meldt de woordvoerder van de lokale politie van de zone Brussel West zaterdag. Het samenscholingsverbod dat de Molenbeekse burgemeester Moureaux had ingesteld en dat gold tot zaterdagochtend 08.00 uur, is dan ook niet verlengd. "We verwachten geen nieuwe problemen", klinkt het.

fvangarderen

Donderdag- en vrijdagavond waren er aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat confrontaties tussen de ordediensten en een honderdtal woedende betogers. Die kwamen hun ongenoegen uiten na de uit de hand gelopen identiteitscontrole en arrestatie van een vrouw in nikab, donderdagvoormiddag.

Zowel donderdag- als vrijdagavond moest de Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux ter plaatse komen om op de betogers in te praten. Donderdag werd de politie met projectielen bekogeld en werden acht mensen opgepakt, vrijdag moest de politie een betoging, op de been gebracht door Sharia4Belgium, uiteendrijven en volgden er tien arrestaties.

Belga

Foto: Belga

Nu in het nieuws