Jeugd blaast nieuw leven in Jongerenwerking Govio

Romy Mets (17), Britt Deckers (18), Steve Willemen (19), Jens Vanwesenbeeck (19), Jef De Ridder (19) en Kim Lockefeer (21) engageren zich in de Jongerenwerking van Jeugdhuis Govio. Die werking bestaat al veertien jaar lang maar verliep de laatste tijd eerder stilletjes dan bruisend. Nu zijn de zes jonge enthousiastelingen van plan om er opnieuw leven in te blazen.

Wouters Greet

"Toen we zelf nog jonger waren, kwamen we ook altijd naar de feestje en activiteiten van de Jongerenwerking", zegt kersverse voorzitter Jens, "We vonden dat altijd heel plezant en de werking kon op veel succes rekenen.

Samen met de vijf andere jongeren vond ik het heel spijtig dat het initiatief de laatste tijd op een lager pitje draaide en we wilde zeker niet dat het zou stoppen".

Na enkele vergaderingen en flyersessies kan het groepje nu al zijn eerste activiteit aankondigen. Dat is de Ibiza-fuif die op zaterdag 2 juni vanaf 19u30 aanvangt in het jeugdhuis Govio. "We zijn van plan om het dit keer groter aan te pakken", vervolgt Jens, "We bezochten de afgelopen weken verschillende scholen in Kalmthout, Essen en Wuustwezel om ons project bekend te maken".

Het enige minpuntje aan het hele verhaal is dat ze tijdens de komende zomermaanden geen activiteiten kunnen plannen. "Want dan vinden er verbouwingen plaats in het sanitair van het jeugdhuis en kunnen we dus niets organiseren", zegt Britt, "Jammer, maar vanaf september staan we er zeker terug. Tijdens de zomermaanden hebben we dan zeker voldoende tijd om ons extra goed voor te bereiden!".

www.jongerenwerking.be

Greet Wouters

Foto: Mia UydensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio