Parket gaat uit van natuurlijk overlijden Hells Angel

Het parket van Hasselt gaat uit van een natuurlijk overlijden na de dood van de 45-jarige Eddy Cich. De Hells Angel, die al bijna één jaar in de cel in Hasselt zat op verdenking van betrokkenheid bij de moorden op de Outlaws in Maasmechelen, werd vrijdag dood aangetroffen in zijn cel.

fvangarderen

Vrijdagochtend zijn het labo van de federale politie en een wetsgeneesheer naar de Hasseltse gevangenis afgezakt. Bij onderzoek werden er geen uiterlijke sporen van geweldpleging gevonden. Dat werd bevestigd door de resultaten van de autopsie, die in de namiddag volgden.

Volgens persmagistraat Frank Bleyen volgt er nu nog een toxicologisch onderzoek. De resultaten daarvan zullen echter een tijdje op zich laten wachten.

Cich zat sinds 12 juni vorig jaar in de cel op verdenking van betrokkenheid bij de drievoudige moord op leden van de rivaliserende motorbende Outlaws in Maasmechelen. Ook al zou er in het hele strafdossier geen enkele aanwijzing zitten dat hij de man was die cafébaas Jef Banken (58) uit As, Maasmechelaar Freddy Put (52) en Michael Gerekens (28) uit Lanklaar heeft doodgeschoten.

Foto: Tom Palmaers

MEER OVER Hasselt

Nu in het nieuws