Keeses molen even weg

Keeses molen, de bekende windmolen op de Geelsebaan in Kasterlee, verdwijnt een tijdje uit het straatbeeld. De molen wordt ontmanteld en nadien opnieuw opgebouwd. Op de exacte startdatum is het nog even wachten tot het subsidiedossier is afgerond.

avandamme

De gemeente kocht de molen begin vorig jaar aan met de bedoeling hem te restaureren. Meteen werd een dossier opgemaakt om van de Vlaamse overheid een onderhoudspremie te ontvangen. Er werd bovendien een architect onder de arm genomen die kennis heeft van de specifieke materie van windmolens. Om de molen op een grondige manier op te knappen, dient hij eerst te worden afgebroken om hem nadien zorgvuldig weer op te bouwen.

Grote kosten

"We willen zo snel mogelijk van start gaan, maar we moeten wachten tot het dossier is afgerond en we de subsidies binnen hebben", verklaart schepen van toerisme Mies Meeus (CD&V). "Die subsidies hebben we echt wel nodig, zeker als je weet dat de eerste onderhoudswerken een kostenraming van ruw geschat 40.000 euro met zich meebrengen."

FOTO'S MIA UYDENS, BERT DE DEKEN: De Keeses molen is aan renovatie toe: de trap is niet meer veilig, het hout is aangetast en het gebouw is onstabiel.

EDDY LEYSEN

Lees het volledige artikel in de weekendkrant editie: 'Kempen'.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio