Zoektocht tofste café op Beverse Feesten

Het programma van de Beverse Feesten, die in handen zijn van nieuwe organisatoren, krijgt stilaan vorm. "Ik heb er een goed oog in dat deze nieuwe bezems schoon vegen", zegt schepen van Feestelijkheden Raf Van Roeyen (CD&V).

avandamme

Het Internationaal Straattheaterfestival (24 tot 26 augustus), georganiseerd door de gemeente, moet de smaakmaker worden van de feesten. Een internationale en bonte mengeling van straatartiesten zal voor het zevende jaar op rij het centrum omtoveren tot een oord waar de lach en de verbeelding aan de macht zijn. Het feest op de Grote Markt (22 tot 26 augustus), in handen van De Beverse Maten, behoudt vele traditionele ingrediënten, waaronder de Hemel, de Hel en de Olympische Straat.

Wel zijn er een aantal accentverschuivingen. Zo krijgt de tent een open karakter en wordt de horeca opnieuw betrokken. "We willen de feesten ook meer Bevers doen kleuren in al zijn aspecten, van bezoekers tot leveranciers", zegt Jacques Bosman.

Programmatie

Op de muzikale affiche van De Beverse Maten prijken onder meer Boogie Boy, Soulbrothers, The Incredible Time Machine, Krema Kawa en Enge Hosen. Er zal een dertigtal bands en dj's op de planken staan bij Beveren Festivalt. The Dukes, Skyve, Deafman, dj Tone, Pickle Juice, Sweet Coffee, Balkan Hotsteppers en ClingtBekend liggen al vast. Eén van de nieuwigheden waarmee er wordt uitgepakt, is de zoektocht naar het strafste café van Beveren, waarbij verschillende horecateams elkaar op een ludieke manier zullen bekampen.

FOTO GERT COOLS: Het nieuwe organiserende comité met cafébaas Jacques Bosman (tweede van links).

STEVEN TINDEMANS

Lees het volledige artikel in de weekendkrant editie: 'Waas & Dender'.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio