Sharia4Belgium verdedigt moslima die agent kopstoot gaf

Stéphanie, de vrouw die een niqab droeg en die donderdag in Molenbeek gecontroleerd werd, handelde uit zelfverdediging toen ze een kopstoot uitdeelde aan een agent. Dat heeft ze vrijdag gezegd tijdens een persconferentie in Zellik, waarop ze haar versie van de feiten uiteenzette.

avandamme

De vrouw verklaarde vrijdagavond dat ze zich wel moest verdedigen, omdat de zes agenten die haar meenamen naar het politiebureau op het punt stonden om haar te doen stikken. Daarna werd de vrouw met een lichte hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis, maar ondertussen is ze opnieuw naar huis kunnen terugkeren.

Sharia4Belgium

De jonge vrouw was tijdens de persconferentie terughoudend om op de vragen van de media te antwoorden. Het was vooral Fouad Belkacem, woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, die het woord voerde. "Onze zuster is door de politie geslagen en in het ziekenhuis beland. Nochtans heeft ze gevolg gegeven aan het verzoek van de agenten om haar identiteitskaart en haar gezicht te tonen. Op het politiebureau hebben ze haar gevraagd om haar niqab uit te doen, om haar te fouilleren. Ze heeft dat geweigerd omdat onze religie ons verbiedt om ons lichaam te tonen aan ongelovigen", aldus Fouad Belkacem.

"Drie agenten hebben haar niqab en haar ondergoed verscheurd. Ze werd zo goed als gewurgd en heeft zich tegen de dienaren van de duivel geweerd. Vervolgens werden de agenten zo dol als honden en hebben ze haar geboeid", aldus Belkacem. "Ze stond naakt voor iedereen en ze lachten allemaal met haar".

Belga

Foto: Belga

MEER OVER Sharia4Belgium

Nu in het nieuws