Gedetineerden houden buurtbewoners uit hun slaap

In de buurt van de Mechelse gevangenis zijn ze de geluidsoverlast die uit de cellen komt meer dan beu.

ccardinaels

De hele wijk rond de gevangenis kan het kabaal horen. "We zijn moedeloos. Het gaat van kwaad naar erger. Zo worden muziekboxen in de ramen geplaatst om de hele gevangenis mee te kunnen laten 'genieten'. Ze roepen ook constant via de openstaande ramen naar mekaar. Soms lijkt het alsof het er niet toe doet wat ze zeggen, als ze maar lawaai kunnen maken. Ze kloppen zelfs met metalen voorwerpen om zoveel mogelijk kabaal te maken. En er wordt vanuit de ramen tot het islamitisch gebed opgeroepen. We kunnen niet meer met open raam slapen en liggen soms urenlang wakker", zegt een woordvoerder van de buurtbewoners.

De buren willen wel benadrukken dat ze best wel iets kunnen verdragen. "Als je naast een gevangenis komt wonen, dan weet je dat er lawaai is als ze buiten mogen op vrije uren. Maar nu wonen we schijnbaar naast een discotheek. Het gebeurt dat er om middernacht plots loeiharde muziek door de boxen knalt. Dat is voor niemand houdbaar", klinkt het.

De directie van de gevangenis zegt dat er aan het probleem gewerkt wordt. Met tuchtsancties proberen ze de lawaaimakers tot bedaren te brengen.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

Foto: Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio