N-VA: "Lieten lobbyt voor be-Mine, maar breekt Uplace af"

N-VA: Lieten lobbyt voor be-Mine, maar breekt Uplace af

N-VA: "Lieten lobbyt voor be-Mine, maar breekt Uplace af"

Print
De N-VA uit Diest merkt op dat Vlaams minister Ingrid Lieten niet consequent is in haar houding ten aanzien van megalomane shoppingcentra in Vlaanderen. Zo steunt de mininster al maanden het initiatief voor het shoppingcentrum be-Mine in Beringen terwijl ze gisteren geen positief woord over had voor de mogelijke komst van het winkelcomplex Uplace in Machelen.

De lijsttrekker van de Diestse N-VA, Jeroen Overmeer, is er niet over te spreken. "Ik stel met verbijstering vast hoe hevig Vlaams minister Lieten al maanden zit te lobbyen voor een gigantisch groot winkelcomplex van maar liefst 28.000 vierkante meter in Beringen", aldus de eveneens nationaal partijwoordvoerder van N-VA.

Overmeer gaat zelfs nog een stapje verder. "Lieten sponsort maar liefst 15 miljoen euro aan be-Mine via de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM). Bovendien is een kleine stad als Beringen minder geschikt voor een megalomaan winkelcomplex dan Uplace in Machelen.

De lokale N-VA vindt dat de SP.A consequent moet zijn in zijn beslissingen. "Als het voor de SP.A al niet wenselijk is voor zo'n project in Brussel, dan is het dat zeker niet voor in Beringen. Daarnaast is be-Mine in Beringen een groot gevaar voor de middenstand in Diest", klinkt het bij de N-VA.

Hierdoor zou de lokale SP.A-schepen van Middenstand, Murat Celik, tegen de visie van zijn partijgenote Lieten moeten ingaan opdat be-Mine er dan toch niet zou komen.

Lees ook: Plannen winkelcentrum be-Mine afgeslankt
Negatief advies voor beMine (poll)

Foto Belga

MEEST RECENT