Brussel en Elsene strijden samen tegen diefstal

De stad Brussel en de gemeente Elsene hebben woensdag een nieuwe campagne gelanceerd tegen diefstal. "Safe in the City" richt zich vooral op toeristen en expats, maar ook op inwoners en pendelaars. Voor de campagne worden vanaf eind juni onder meer placemats verspreid. Er komt ook een website.

mimeers

Toeristen blijven een populair doelwit voor dieven in de Brussel. Het Brussels gewest telt daarnaast naar schatting tussen de 31.000 en 40.000 expats.

De bedoeling van de campagne is vooral hen te wijzen op eenvoudige maatregelen die iedereen kan nemen om diefstal te voorkomen: stop je gsm weg wanneer je die niet gebruikt, laat je tas niet onbewaakt achter, kijk na of je auto wel degelijk gesloten is, enz. "Safe in the City" komt er in vijf talen; Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.

Voor de campagne zullen de stad Brussel en Elsene vanaf eind juni in Brusselse restaurants, cafés en hotels die het drukst worden bezocht door toeristen en buitenlandse zakenlui, placemats verspreiden met de eenvoudige boodschappen en beelden tegen diefstal.

Foto safeinthecity.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER