'Blote Benen' maakt van juni rokjesmaand

'Blote benen' is een actie die vrouwen wil aanmoedigen om meer rokjes te dragen. Via een blog en facebookpagina worden allerlei tips gegeven zodat jong en oud tijdens de maand juni complexloos kan buitenkomen met blote benen.

nvandeneynde

"Het idee is ontstaan op het werk na de actie 'dagen zonder vlees'", vertelt initiatiefneemster Nike Annys uit Gent. Spelregels of verplichtingen zijn er niet. "Je hult je in een rokje zo vaak je wil, maar hoe vaker je gerokt gaat, hoe meer punten je scoort op de vrouwelijkheidscurve."

Weg met complexen!

Zelf draagt Nike vaak broeken omdat ze last heeft van eczeem op de benen, maar daar wil ze nu verandering in brengen. "Vanuit de gedachte dat iedereen mooi is, hoef ik me eigenlijk niet te schamen."

Ook vrouwen die klagen over witte of dikke benen, gezwollen enkels, cellulitis en spataders roept ze op om alle complexen over boord te gooien en kortgerokt de straat op te trekken.

Mme Zsazsa schenkt onder de deelnemers een aantal boeken 'Allemaal Rokjes' weg. Maar de echte prijzen zijn de goedkeurende blikken van het mansvolk en complimentjes van de collega's.

Bv's doen mee

Op de blog www.blotebenen.com staan stijltips over het beste rokje voor elk figuur. Lezers kunnen er ook terecht voor raad van een huisarts of kinesist en voor een weerbericht dat de lengte van je rokje kan bepalen. Dagelijks verschijnt er een bericht over rokjes en er is zelfs een rubriek met de geschiedenis van het stuk stof.

Verschillende bv's hebben zich al geëngageerd voor de actie. Zo hebben presentatrice Eva Daeleman en schrijfster Anne Provoost hun medewerking al toegezegd. Ook nieuwsanker Freek Braeckman en acteur Robrecht Vanden Thoren laten de komende weken weten wat ze van het initiatief vinden.

Meer info vind je op Blote Benen

NVDE Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER