246 gedwongen ontslagen bij Bekaert

Het aantal gedwongen ontslagen bij de drie vestigingen van staaldraadfabrikant Bekaert is uiteindelijk teruggedrongen tot 246. Dat zegt woordvoerster Katelijn Bohez. Naast 113 mensen die verplicht op brugpensioen gaan, kozen 161 werknemers voor een vrijwillig vertrek.

tmas

Tot vanavond 18 uur gaan individuele gesprekken door met alle werknemers van de Aalterse vestiging, waar het gros van de 246 gedwongen ontslagen vallen. Morgen weten een aantal bedienden en kaderleden uit vestigingen in Zwevegem en Ingelmunster of ze het bedrijf moeten verlaten.

Een precies cijfer over het aantal ontslagen bedienden en kaderleden in die West-Vlaamse vestigingen wil het bedrijf niet vrijgegeven, omdat de getroffen werknemers pas woensdag op de hoogte worden gebracht. In tegenstelling tot de vestiging in Aalter worden hier geen arbeiders ontslaan en moet niet iedereen op een aangekondigd gesprek bij de directie.

Van de 609 aangekondigde jobverliezen, is het aantal gedwongen ontslagen fors teruggeschroefd. Dat cijfer fluctueerde de afgelopen weken, er was sprake van maximaal 324 naakte ontslagen.

Omdat het aantal vrijwillig vertrekkers succesvol was, maar ook omdat er werd geschoven met interne vacatures en een aantal tijdelijke contracten werd stopgezet, strandt het uiteindelijke cijfer op 246 gedwongen ontslagen.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER