Verdachte aangehouden voor moord in Zandhoven

De 81-jarige man die zondagmorgen dood werd teruggevonden in een gracht in het Antwerpse Zandhoven, is door wurging om het leven gebracht. Een verdachte is zich later op de dag gaan aangeven bij de politie. Het gaat om een man van 61 uit Mariekerke, een deelgemeente van Bornem. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. Dat werd vernomen bij het parket van Mechelen.

fvangarderen

De verdachte en het slachtoffer waren gewezen operazangers en al jaren bevriend met elkaar. "De verdachte was al een tijdje misnoegd over hoe zijn leven verliep en had daar al meerdere discussies over gevoerd met het slachtoffer", zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen.

Uit de hand gelopen discussie

Ze waren zaterdagavond samen naar de Palingfeesten in Mariekerke geweest. Daarna was het slachtoffer mee naar de woning van de verdachte gegaan, waar ze een discussie kregen over politiek.

"Die liep uit de hand. De verdachte duwde het slachtoffer op bed en er vielen slagen. Hij wilde naar eigen zeggen het slachtoffer tot bedaren brengen en plaatste zijn handen rond diens nek. De verdachte is blijven duwen en zo is het slachtoffer overleden. De autopsie bevestigt dat het slachtoffer gewurgd werd", aldus Nele Poelmans.

Jogger

De verdachte legde het lichaam in de koffer van zijn wagen en reed ermee naar Zandhoven. Daar dumpte hij het lijk in een uitgedroogde gracht langs de Voort, een bosweg tussen Pulderbos en Viersel. Het werd daar zondagmorgen aangetroffen door een jogger.

De verdachte besliste later op de dag om zich aan te geven bij de politie, nadat hij via de media vernomen had dat het lichaam was gevonden.

Belga

Foto: BFM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio