1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gelukkige handdoekendag!

Alle ruiten verduisterd met zelfontworpen affiches en een megapatchwork van 32 sponsen handdoeken tegen de gevel: wie vrijdag 25 mei over het jaagpad in Massenhoven reed, dacht waarschijnlijk dat hij een zonneslag had. Kevin Verboven (27) vierde er handdoekendag.

Kristin Matthyssen

Hebt u gisteren veel mensen zien lopen met een handdoek over de schouder en was het niet Robbe De Hert? Veel kans dat het fans waren van de Britse schrijver Douglas Adams (1952-2001). Kevin Verboven is er eentje van. Ter ere van Adams, die in Engeland een cultstatus geniet, wordt wereldwijd op 25 mei Towel Day of Handdoekendag gevierd.

Om te vermijden dat de mensen rare gedachten zouden krijgen, had Kevin gisteren een infobordje voor zijn huis gezet. "Douglas Adams is de bedenker van de Hitchhikers Guide To The Galaxy (Het Transgalactisch Liftershandboek, red)", legt Kevin uit. "Volgens het verhaal is een handdoek het meest nuttige voorwerp dat een intergalactische lifter bij zich kan hebben. Verder is het getal 42 het antwoord op het leven."

Sinds hij als kind bij zijn oma Star Trek zag, is Kevin sciencefictionfan in hart en nieren. "Ik ontdekte de film van Douglas Adams en las later ook het boek. Het is geen banaal sciencefictionverhaal, er zit veel absurde Britse humor in, en tegelijk heeft het ook diepgang."

Dat het boek de uitmuntendheid van handdoeken bejubeld, leidde ertoe dat de fans na Douglas' dood de internationale Towel Day uitriepen op 25 mei. "Twee jaar geleden was er in Doornik al eens een Towel Day en ik las op een forum dat in Berchem ook een groep Adams-fans met handdoeken samenkomt."

Dat het vrijdag superheet was, kwam eigenlijk goed uit. "Mijn moeder kan zich er nu beter bij neerleggen dat ik het huis helemaal verduisterd heb met mijn zelfontworpen transgalactische affiches en we hebben nu handdoeken genoeg om ons zweet af te vegen."

Kevin bootste ook bepaalde passages uit het boek uit. "Zo hebben dolfijnen in het boek de rol van boodschappers om de mensheid op het einde van de planeet te wijzen. Omdat ik geen opblaasdolfijn vond, heb ik een opblaaswalvis in ons vijvertje gelegd. Onze koi weet niet wat hem overkomt."

's Avonds stond een handdoekenparty op het programma, met als afsluiter het bekijken van de tv-serie van Hitchhikers Guide To The Galaxy. Alles heeft een zeer hoog nerd-gehalte, vindt Kevin zelf. "Ik hou vanavond ook een soort wedstrijd. De winnaar krijgt een sponsen handdoek met het cijfer 42."

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio