Wielertoerist overleden: "Chris was zo sportief"

Chris Sterkens, een 43-jarige Turnhoutse sportieveling, is overleden tijdens het uitoefenen van zijn grootste passie: het fietsen. Hij zeeg neer op de top van de Mont Ventoux. Een hartaderbreuk werd de man fataal.

Toon Verheijen

De Turnhoutenaar was samen met zijn vrouw enkele dagen geleden naar Frankrijk getrokken voor een ontspannende trip. Eind volgende week zouden ze hun bekende elektronicazaak in het centrum van Turnhout weer openen. Maar donderdag rond 16 uur sloeg het noodlot verschrikkelijk hard toe.

Na de beklimming van de zuidkant van de Mont Ventoux viel de man van zijn fiets. Zijn vrouw zag alles gebeuren, want ze was hem gevolgd met de auto. Heel wat mensen snelden toe, maar de hulpdiensten konden hem niet meer reanimeren. Hij stierf ter plaatse.

"Sportief aangelegd"

“We begrijpen het niet”, zegt Jef Van Massenhoven, nonkel en peter van Chris' partner Nancy Van Massenhoven. “Chris was enorm sportief aangelegd. Heel de familie trouwens. Elke week 100 kilometer fietsen was geen uitzondering. Vroeger deed hij zelfs mee aan triatlons.”

De Mont Ventoux heeft de voorbije jaren al meermaals dodelijke slachtoffers geëist. Volgens de Franse hulpdiensten gaat het jaarlijks om een tiental personen. De net geen tweeduizend meter hoge berg is ook de plaats waar in 1967 de Britse profrenner Tom Simpson het leven liet. Het monument ter zijn nagedachtenis wordt dagelijks door heel wat wielerliefhebbers bezocht.

Lees het hele verhaal in de weekendeditie van De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Toon Verheijen

Inzet: Chris Sterkens.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER