Robert Pattinson stelt nieuwe film voor in Cannes

Robert Pattinson stelt nieuwe film voor in Cannes

Robert Pattinson stelt nieuwe film voor in Cannes

Print
Vrijdag betekent Pattinsonkoorts in Cannes. Vandaag komt de 'Twilight'-ster 'Cosmopolis' voorstellen aan pers en publiek. In deze samenwerking met 'Eastern Promises'-regisseur David Cronenberg speelt de Britse acteur een meedogenloze zakenman uit New York die op een dag tijd zijn rijk ziet instorten. Bovendien verlaat hij amper zijn super-de-luxe limousine.

"Geen vanzelfsprekend project, dat klopt", glimlachte Pattinson tijdens de persconferentie. "Maar als een grootmeester als Cronenberg een beroep op je doet, kan je moeilijk 'nee' zeggen. Met hem samenwerken was fantastisch. Ik heb het gevoel dat ik voor het eerst degelijk acteerwerk heb geleverd. David zet de camera op zo'n manier dat je al je trucjes overboord moet gooien."

Cronenberg klonk ook ontzettend positief over R-Patt: "Hij is een fantastische acteur. Je kan lachen met de 'Twilight'-films. Ik doe dat niet. Volgens mij was het een ongelooflijke leerschool voor Robert."

Gelijkenissen met zijn personage uit de vampierfranchise zijn er volgens de cineast niet: "De protagonist uit 'Cosmopolis' een kapitalistische bloedzuiger noemen is me te simplistisch. Hij is een mens van vlees en bloed met zijn eigen trekjes."

Steven Tuffin

Foto: PN
Robert Pattinson en David Cronenberg

MEEST RECENT