Hilde De Baerdemaeker in 'Familie'

Hilde De Baerdemaeker in 'Familie'

Hilde De Baerdemaeker in 'Familie'

Print
Vanaf dit najaar zal Hilde De Baerdemaeker een hoofdpersonage vertolken in de VTM-serie 'Familie'. Ze neemt de rol van Liesbeth voor haar rekening en vormt in de reeks een koppel met Roel Vanderstukken.

Hilde De Baerdemaeker brak bij het grote publiek helemaal door met haar hoofdrol in de telenovelle 'Louislouise'. Ook daar vormde ze een koppel met Roel Vanderstukken. Voor deze titelrol werd ze bekroond met de Vlaamse Televisie Ster 2009 voor de Beste Actrice.

Daarnaast had zij grote rollen en gastoptredens in series als 'Sedes en Belli', 'Zone Stad', 'Hallelujah' en 'Team Spirit'. De Baerdemaeker is bovendien ook in het theater actief en speelde mee in een heel aantal bekende films. Zo kunnen bioscoopbezoekers haar onder andere kennen van 'De Zaak Alzheimer, 'Dossier K', 'Alias', 'Team Spirit II' of 'Buitenspel'. Binnenkort wordt dus ook de reeks 'Familie' aan dit lijstje toegevoegd.

Creatief ei

Normaal was het Sandrine André die aan de zijde van Roel Vanderstukken zou staan in 'Familie'. Toen echter bekend raakte dat Anne Somers uit de serie zou verdwijnen, werd besloten dat Sandrine voortaan haar rol van Veronique Van den Bossche zou overnemen. Bijgevolg moest men op zoek naar een nieuwe Liesbeth, en dat is dus Hilde De Baerdemaeker geworden.

Hoewel De Baerdemaeker momenteel nog volop bezig is met de opnames van 'Aspe', zegt ze erg uit te kijken naar het 'Familie'-avontuur. "Het zal de komende maanden hectisch worden! Omdat ik in beide series twee totaal verschillende personages speel, zal ik als actrice mijn creatief ei goed kwijt kunnen."

"Ik heb deze rol in 'Familie' toegezegd omdat ik geloof in de toekomst van de serie. En natuurlijk omdat het fijn samenwerken is met Roel Vanderstukken. Laat de 'Familie'-scenario's maar komen!", vertelde Hilde De Baerdemaeker aan VTM.

NVDE
Foto Photo News

Nu in het nieuws