President Gambia: "Eerst schieten, dan ondervragen"

Eerst schieten, daarna (de overlevenden) ondervragen: dat Zero Tolerance-advies heeft de president van Gambia, Yahya Jammeh, aan zijn politiekorps gegeven. De raad betreft enkel het politionele gedrag jegens de misdaadbendes die het West-Afrikaanse land teisteren.

mimeers

De president liet zijn veiligheidslicht schijnen tijdens een bijeenkomst dinsdag in Banjul van de Nationale Veiligheidsraad. "Als iemand daar bezwaren tegen heeft, dat ze het me dan komen zeggen", aldus een verbaal stoere Jammeh.

Voorts vroeg hij de diplomaten in Banjul om de misdadigers uit hun landen te verzoeken, niet naar Gambia af te zakken. "Komen ze wel, dan vragen ze om problemen", aldus de Afrikaanse variant van John Wayne. Zijn niet gewenst in Gambia: "drugstrafikanten, pedofielen, homoseksuelen en moordenaars, ongeacht hun huidkleur".

Jammeh regeert al over Gambia sinds 1994 met, weinig verbazingwekkend, ijzeren vuist. Ngo's beschuldigen zijn regime ervan, het niet erg nauw te nemen met de mensenrechten. Vooral homo's zijn Jammeh een doorn in het oog.

Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER