Voetbalstadion De Schalk gaat dit jaar nog plat

Een studie over het gemeentelijk patrimonium geeft een beeld op het toekomstig beleid tot 2024. Zo gaat het voetbalstadion De Schalk dit jaar nog plat en komt daar een indoor sportcomplex.

boey jan

Eerder gaf de gemeenteraad de opdracht aan de firma Free Stone om een doorlichting te maken van het gemeentelijk gebouwenpatrimonium. Deze studie geeft nu een beeld tot 2024 over de mogelijkheden van renovatie, afbraak, herschikkingen van locaties en nieuwbouw. De raadsleden kregen op een aparte commissie de toelichtingen. "De studie geeft een beeld over aan wat we nood hebben, de bezettingsgraad en het kostenplaatje. Op basis van deze studie kan dit jaar maar ook de volgende twee legislaturen beleid gevoerd worden.

Het geeft een duidelijke concrete invulling voor elk gebouw. We gaan deze studie elk jaar updaten zodat de infrastructuur en de behoeften steeds op elkaar afgestemd blijven", zegt burgemeester Marc De Laet. Alle adviesorganen gaven al hun fiat aan het hele dossier.

Belangrijkste veranderingen: het voetbalstadion De Schalk word afgebroken eind dit jaar ten laatste begin 2013. Op die locatie komt binnen de volgende zes jaar een nieuwe sporthal om de indoor- behoeften in te vullen. De atletiekpiste, tribune en accommodaties blijven. De volgende zes jaar wordt het oud gemeentehuis grondig gerenoveerd. Oa. cultuur en jeugddienst komen erin zodat de huidige locatie van de vroegere brouwerij, huidig cultureel centrum De Ster, overbodig is en verkocht wordt. Dat er een nieuw jeugdhuis komt is zeker. Ofwel komt het in de buurt van de huidige locatie op de vroegere site De Naeyer ofwel komt de nieuwbouw op de site Meerhof .

Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio