Vanhengel (Open Vld) haalt hard uit naar De Croo

Vanhengel (Open Vld) haalt hard uit naar De Croo

Vanhengel (Open Vld) haalt hard uit naar De Croo

Print
"Als de resultaten tegenvallen, is er een wissel van trainers. Soms moet een club van coach veranderen". Voormalig vicepremier Guy Vanhengel trekt in het weekblad Knack een parallel met het aangekondigde vertrek van Ariël Jacobs bij Sporting Anderlecht om een voorzitterswissel bij Open Vld te suggereren. In december organiseert de partij voorzittersverkiezingen.

Hij verwacht geen beterschap "zolang Open Vld haar politiek verhaal niet breder maakt". "Zolang we blijven bij het bespelen van segmentje per segmentje, zonder breder kader, zullen we het moeilijk blijven hebben om een lijn te krijgen in ons politiek verhaal."

Vanhengel wijst op het belang van goede coaching en maakt de vergelijking met landskampioen Anderlecht en Ariël Jacobs. "Hij zegt openlijk wat iedereen ziet: dat hij volgend seizoen niet meer de juiste man op de juiste plaats is. Dus laat hij zijn spelersgroep over aan een andere coach, die met nieuwe inzichten en een frisse aanpak de ploeg weer beter moet doen spelen." Op de vraag of ook in de politiek een club van coach moet veranderen, wijst Vanhengel er op dat er daarom om de vier jaar voorzittersverkiezingen zijn.

In een krant van De Persgroep reageert voorzitter Alexander De Croo niet verrast. "We kennen de mening van Guy al langer. Hij heeft nog nooit iets positiefs over mij gezegd." Hij zegt de analyse van Vanhengel te delen, namelijk dat Open Vld breed genoeg en op lange termijn moet denken. Maar "dat is precies wat wij doen met deze regering".

Foto Belga

Nu in het nieuws