Huisvestingsmaatschappij krijgt bouwvergunning voor site Withof

Print
Lier - De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) mag op de site Withof aan de Sander de Vosstraat in Koningshooikt 31 woongelegenheden bouwen. Dat besliste het schepencollege.
De door het schepencollege toegekende stedenbouwkundige vergunning voorziet in het slopen van de huidige woning en het bouwen van twee gebouwen. Aan de kant van de Sander de Vosstraat komt een gebouw van twee bouwlagen met daarin twee appartementen voor mindervaliden op het gelijkvloers en drie duplexappartementen die doorlopen in de eerste verdieping.

Daarachter komt een gebouw van drie bouwlagen met appartementen, duplexappartementen en een gemeenschapsruimte. Onder dit gebouw is een volledige onderkeldering met hierin onder meer een ondergrondse parkeergarage voor 33 auto's , twee fietsenstallingen (62 fietsen) en een gemeenschappelijke berging. Bovengronds zijn er nog 16 parkeerplaatsen.

De buurt diende tegen het project 99 bezwaren in, maar die werden door het schepencollege allemaal verworpen. De LMH wil volgend jaar met de werken beginnen. Twee jaar later moet de bouw klaar zijn.

Tegen de stedenbouwkundige vergunning is nog wel bezwaar bij de provinciegouverneur mogelijk.

Chris VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio