Elf bedrijven hebben uitzicht op regularisatie

Elf bedrijven hebben uitzicht op regularisatie

Elf bedrijven hebben uitzicht op regularisatie

Print
Heist-op-den-Berg - Met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) worden in één klap elf zonevreemde Heistse bedrijven geregulariseerd. Voor velen is het een bijzonder lange weg geweest om rechtszekerheid te krijgen.
"Als ze zonevreemd gevestigd zijn, zijn bedrijven onzeker over de toekomst en kunnen ze geen uitbreidingen doen. Dat hebben we voor een reeks bedrijven proberen op te lossen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jef Marien (CD&V).

Al deze wijzigingen werden nu voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 31 juli. Op 13 juni is er om 20u een informatievergadering in het cultuurcentrum. Daarna zijn de belangrijke stedenbouwkundige wijzigingen definitief.

Bij bouwonderneming Heylen reageren ze opgelucht. De hoofdzetel is al jaren verhuisd naar de industriezone. Maar hun oud gebouw aan de Oude Aarschotsebaan werd ook nog altijd gebruikt en was zonevreemd. "Het gebouw ligt in agrarisch gebied. Daar is de zaak in de jaren zestig uit de grond gestampt. Nu wordt het gebouw nog altijd gebruikt om bouwmaterialen en bedrijfsvoertuigen te stockeren, want ons pand in de industriezone is door onze grote groei ook niet groot genoeg", zegt zaakvoerder Wim Heylen.

"Het feit dat we opgenomen zijn in deze regularisatieronde, is erg goed nieuws. We zijn hier al twintig jaar mee bezig, en eindelijk lijkt het in orde te komen. Als de definitieve goedkeuring er is, kunnen we snel starten met de opfrissing van het gebouw. Zolang we geen zekerheid hadden, wilden we geen grote kosten maken. Dat kan hopelijk binnenkort wel", klinkt het.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio