Interim-bondscoach Wilmots: "Speciaal om training te leiden"

Interim-bondscoach Wilmots: Speciaal om training te leiden

Interim-bondscoach Wilmots: "Speciaal om training te leiden"

Print
Marc Wilmots heeft zijn eerste training als bondscoach ad interim van de Rode Duivels achter de kiezen. Hij zag maandag in Zaventem een gretige groep, die zich voorbereidt op de oefeninterlands tegen Montenegro (vrijdag in Brussel) en Engeland (2 juni op Wembley).

Wilmots, die na het vertrek van Georges Leekens aan het roer staat bij de Duivels, weigert voorlopig verder te kijken dan die twee oefeninterlands. "Ik ben niet belangrijk, de ploeg is dat wel. Na Engeland zien we wel wat er gebeurt. Ik wil die twee wedstrijden winnen, mijn eigen persoon interesseert me niet".

Wilmots had voor aanvang van de training een gesprek met zijn groep, en ook kapitein Vincent Kompany deed even zijn zegje. "Dit is een hechte groep, die ik al langer ken. Raar was het niet om de training te leiden, wel een beetje speciaal. Er is misschien wel één persoon weg (Leekens, nvdr.), maar de fundamenten van deze groep staan er wel nog. We hebben de voorbije jaren hard gewerkt en moeten nu niet alles laten vallen. Het is tijd om de bladzijde om te draaien en vooruit te kijken", vond Wilmots.

"Vrijdag willen we voor eigen publiek een mooie wedstrijd spelen tegen Montenegro. De Montenegrijnen hebben ongeveer dezelfde speelstijl als Servië en Kroatië (twee tegenstanders in de WK-kwalificatie, nvdr.)". De partij tegen Engeland, in een uitverkocht Wembley, wordt andere koek voor Wilmots en co. "Als je voor zo'n duel als speler niet gemotiveerd bent, zoek je beter een ander beroep."

Foto PhotoNews

MEER VOETBALNIEUWS