Leerlingen maken sporen veiliger

Leerlingen maken sporen veiliger

Leerlingen maken sporen veiliger

Print
Nijlen - Twee leerlingen van het Githo in Nijlen hebben hoge ogen gegooid bij de Belgian Railways competition for Technicians (BERT).
De treinen veiliger en met minder vertraging laten rijden. Dat was uiteindelijk de bedoeling van het eindwerk van Yordi Torfs en Davy De Groote. De 18-jarige uit Broechem en de 17-jarige uit Ranst hebben dit schooljaar naar een oplossing gezocht om de ETCS-bakens beter te laten werken. Dat zijn dingen die zich tussen de treinsporen bevinden en veiligheidsinformatie doorgeven van en naar de treinen. "We hebben een controle- en detectiesysteem uitgewerkt dat nakijkt of de bakens goed werken. Als dat niet het geval is, dan wordt er een seintje gegeven naar de techniekers. Zij kunnen dan snel en efficiënt ingrijpen en weten meteen welk baken een foutmelding geeft", klinkt het.

Infrabel heeft al laten weten dat het zijn ingenieurs de beste elementen van de winnende ontwerpen van de laatstejaars elektrische installatietechnieken laten meenemen om een definitief ontwerp te maken.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio