Pompoenstraat gaat nu toch open voor iedereen

Pompoenstraat gaat nu toch open voor iedereen

Pompoenstraat gaat nu toch open voor iedereen

Print
Heist-op-den-Berg - De pas herstelde Pompoenstraat in Wiekevorst is vanaf vanavond laat weer open voor alle verkeer. Dat bevestigde het gemeentebestuur zonet aan onze website.
Die beslissing is het resultaat van een extra overleg tussen Aquafin, de aannemer, de politie en de gemeente. De gemeente drong daarin aan op een versnelde openstelling.

In onze maandagkrant kon u lezen dat de renners van de Heistse Pijl als eersten over de pas herstelde straat mochten. Maar het gewone verkeer moest nog een tweetal weken wachten tot het beton helemaal uitgehard was. Die gang van zaken leverde heel wat ongenoegen op. "De aannemer wilde aanvankelijk na de herstelling van het ernstige rioleringslek de normale uithardingstermijn van 28 dagen aanhouden. Maar na een aantal extra controles en herrekeningen heeft hij toch groen licht gegeven om de straat vanaf maandagavond weer open te stellen. Als gemeente zijn we in principe geen betrokken partij omdat de riolering niet van ons is. Maar toch wilden we hier aandringen op een snelle oplossing. We zijn blij dat dat gelukt is", aldus schepen van Verkeer Carl Verelst (CD&V).

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio