Aandeel Facebook keldert op tweede beursdag

Aandeel Facebook keldert op tweede beursdag

Aandeel Facebook keldert op tweede beursdag

Print
Het aandeel van de sociaalnetwerksite Facebook is maandag in mineur aan zijn tweede beursdag begonnen.

Het aandeel verloor kort na de beursopening 13 procent van zijn waarde en noteerde ver onder de prijs van 38 dollar waartegen het vrijdag naar de beurs was getrokken.

Facebook opende maandag ruim 8 procent onder de slotkoers van vrijdagavond. De verliezen liepen nadien op tot 13,7 procent of een notering van 33 dollar per aandeel. Op dat moment zag het bedrijf meer dan 13 miljard dollar van zijn beurswaarde in rook opgaan, tot een beurswaarde van 91 miljard dollar.

Verlies Zuckerberg

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is met 503,6 miljoen aandelen de grootste aandeelhouder van de sociaalnetwerksite. Een prijsdaling met 1 dollar per aandeel betekent in zijn geval een - theoretisch - verlies van een half miljard dollar.

Het koersverlies is voor sommigen nu al het bewijs dat Facebook overgewaardeerd wordt. Het netwerk telt circa 900 miljoen leden, maar de bedrijfsresultaten blijven eerder bescheiden. Vorig jaar boekte Facebook een omzet van 3,7 miljard dollar en een winst van 1 miljard dollar. Het bedrijf haalt vooral inkomsten uit reclame.

Facebook had op zijn eerste beursdag al teleurgesteld. Het aandeel sloot vrijdag op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq op 38,23 dollar, amper 0,61 procent hoger dan de intekenprijs.

Belga
Foto PhotoNews

.

Nu in het nieuws