Het Experiment op Q-music opnieuw van start

Het Experiment op Q-music opnieuw van start

Het Experiment op Q-music opnieuw van start

Print
Vanochtend werd het startschot gegeven voor 'Het Experiment'. Drie dj's van radiozender Q-music zullen hierbij afgesloten leven van de buitenwereld. In maart 2012 ging 'Het Experiment' ook al van start, maar werd het stopgezet naar aanleiding van het busongeval in het Zwitserse Sierre.

Sven Ornelis, Kürt Rogiers en sidechick Wine Lauwers begonnen vanochtend in Wijnegem Shopping Center aan 'Het Experiment'. De drie presentatoren zullen volledig geïsoleerd leven, zonder informatie over wat er in de buitenwereld gebeurt. Kranten, televisie, gsm of internet hebben ze niet. Enkel via hun twee collega's, Wim Oosterlinck en Anke Buckinx, kunnen ze communiceren met de wereld rondom hen, waar het leven gewoon doorgaat.

Verzonnen nieuwsfeiten

Wim en Anke zullen de drie wel op de hoogte houden van belangrijke feiten, maar niet alle informatie die ze aan hen verstrekken is waar. De Q-luisteraars mogen verzonnen nieuwsfeiten insturen. De drie afgezonderde presentatoren moeten proberen in te schatten welke berichten verzonnen zijn, en welke niet.

Door stellingen correct in te schatten, kunnen ze punten verzamelen. Wie het eerst vijftig punten verzameld heeft, mag het glazen huis verlaten. 'Het Experiment' is pas afgelopen als elke presentator vijftig punten verzameld heeft.

Effect?

Doel is om te kijken welk effect het heeft op de uitzending indien die gebaseerd is op onzekere feiten. Ook de gevolgen voor de mentale toestand van de presentatoren valt af te wachten.

'Het Experiment' is zowel tijdens het ochtendblok (6-9 uur) als tijdens het avondblok (16-18 uur) te beluisteren op Q-music.

NVDE
Foto Photo News

MEEST RECENT