Fietstocht naar Scherpenheuvel om Camiel te herdenken

Fietstocht naar Scherpenheuvel om Camiel te herdenken

Fietstocht naar Scherpenheuvel om Camiel te herdenken

Print
Zandhoven - Op de Boudewijnlaan in Pulle kwam op 11 april Camiel Goormans (77) om het leven. Zijn drie kinderen organiseren zondag 10 juni, op Vaderdag, een herdenkingsfietstocht naar Scherpenheuvel.
Vorig jaar kocht Ludwig Goormans (52) nog sigaartjes en een kaart voor zijn vader voor vadertjesdag. Niks wees erop dat het de laatste keer zou zijn. Camiel Goormans had nog een ijzeren gezondheid en was de steun en toeverlaat van zijn vrouw. "Hij reed met moeder naar de winkel, poetste mee het huis en was een geweldig cakebakker. Zijn notencakes waren heerlijk", vertelt Ludwig.
Maar op woensdagmorgen 11 april sloeg het noodlot toe. Toen Camiel om kwart voor acht van de bakker terugkeerde, werd hij geramd door een camion van de firma Maes die plots van zijn rijvak afweek. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt nog.
Een klein wit herdenkingskruisje op de plaats van de aanrijding, herinnert aan het drama. "Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier", vertelt Ludwig. "Dat je geen afscheid hebt kunnen nemen, maakt het extra zwaar. De laatste keer dat ik mijn vader sprak, was toen ik naar huis belde. Hij pakte de telefoon af, en ik vroeg hem meteen om moeder door te geven zodat ik naar haar gezondheidstoestand kon informeren. Had ik alles op voorhand geweten, dan zou ons laatste telefoongesprek helemaal anders geklonken hebben." Op het dashboard in de wagen van Camiel, hing altijd een afbeelding van Sint-Christoffel, de patroonheilige van de reizigers en verkeersdeelnemers.
"Maar na het ongeval, was die magneet van Sint-Christoffel uit de auto verdwenen. We zijn hem nog gaan zoeken in het wrak bij de depannagedienst, maar nergens was er een spoor van de Sint-Christoffel, ook niet op de plaats van het ongeval." Als eerbetoon aan hun vader, organiseren de drie kinderen Anja uit Pulderbos, Diana uit Pulle en Ludwig uit Antwerpen daarom op zondag 10 juni een fietstocht naar Scherpenheuvel. "We vertrekken om 9u op de plaats van het ongeval, om daarna in een rustig tempo met enkele tussenstops naar Scherpenheuvel te fietsen. Er gaat ook een bezemwagen mee. We hopen rond de middag aan de basiliek te arriveren, waar we een kaars gaan branden voor vader. Het is niet de bedoeling dat een massa volk meegaat. Maar naast de familie, zouden we heel graag alle kennissen en vrienden van vader op de hoogte brengen dat de mogelijkheid bestaat om mee te fietsen met de hommagetocht." Ludwig, Diana en Anja gaan ook een nieuwe Sint-Christoffel kopen in Scherpenheuvel, die ze na afloop aan hun moeder zullen schenken.
Voor Ludwig maakt het organiseren van de tocht deel uit van de verwerking.
"Het voelt goed om nog iéts te kunnen doen voor vader. Hij was al 77, maar zijn drie kinderen en zes kleinkinderen konden hem nog niet missen. Vader had ook een achterkleinkind, met een tweede op komst." *Herdenkingsfietstocht Camiel Goormans Pulle-Scherpenheuvel, zo 10/6, goormans.ludwigske@hotmail.com, 0494.63.50.76 KMa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio