"Geboorte was meest intense moment van mijn leven"

Geboorte was meest intense moment van mijn leven

"Geboorte was meest intense moment van mijn leven"

Print
"De geboorte van Kai-Mook was de meest intense gebeurtenis van mijn leven", bekent verzorger en vrijgezel Jonas Dedeyne. "We waren er al maanden constant mee bezig. Er was nachtpermanentie, het binnenverblijf was helemaal aangepast, we konden echt niet anders. We wisten dat de bevalling voor februari of mei zou zijn, dus sinds februari waren we er helemaal klaar voor."

Het weekend van de bevalling herinnert hij zich nog alsof het gisteren was. Toen 's vrijdagsavonds de bevalling werd ingezet, kregen 30.000 mensen een sms dat ze alles live konden volgen via internet. Het duurde uiteindelijk tot 's zondags eer Kai-Mook geboren werd. "Ik woonde toen nog in Kortrijk, terwijl anderen het tussendoor toch even avontuurden om over huis te rijden, ben ik die drie dagen elke seconde in de Zoo gebleven. En het loonde, want ik heb de allerallerallereerste foto van Kai-Mook gemaakt!" vertelt hij apetrots.

"Na de bevalling viel echt een enorme spanning van ons af. Het was zo'n opluchting toen het kleintje er eindelijk was, na zo lang wachten, en toen we wisten dat alles goedkwam. We hadden ons vooraf goed geïnformeerd en hadden op video's uit andere dierentuinen gezien dat zo'n bevalling er erg ruw aan toe kon gaan. De reactie van May Tagu verraste ons dus niet zo erg. Die bevalling was voor haar een belangrijke les, want het is uiteraard de bedoeling dat zij ook ooit mama zal worden."

BL

Nu in het nieuws