Scenario verhuizing is zorgvuldig voorbereid

Antwerpen en Mechelen liggen schijnbaar dicht bij elkaar, maar olifanten van de ene naar de andere stad verhuizen, vraagt dat wel heel wat organisatie. De dieren worden in containers op een vrachtwagen geplaatst, maar ook dat is natuurlijk niet zo simpel.

phendrickx

Om alles vlot te laten verlopen, oefenen de olifanten al maanden om zelf de container in te stappen. Verder is er een heel draaiboek uitgewerkt met elke stap die door verzorgers, begeleiders, curator, dierenarts en dieren moet gezet worden. De verhuizing zal in twee shiften gebeuren. Met de eerste rit worden Pyo Pyo en haar twee dochters May Tagu en Kai-Mook vervoerd, pas daarna worden Dumbo en Yu Yu Yin opgepikt.

Hoelang het duurt om de dieren te laten instappen, te vervoeren en te laten uitstappen, blijft afwachten. Een olifant geef je niet zomaar een zetje om hem wat sneller te doen stappen en ook op technisch vlak kan er altijd iets misgaan. Qua verkeer zou alles vlot moeten verlopen, want er politiebegeleiding aangevraagd om de dieren te escorteren.

BL

Voor Kai-Mook staat in het olifantenverblijf de grijze 'oefencontainer' al lang klaar. Foto DIRK KERSTENS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio