Vijf dames verhuizen naar Mechelen

Op 18 juni is het D-day voor de olifanten en hun verzorgers. Dan verhuizen de vijf olifantendames van de Antwerpse Zoo naar Dierenpark Planckendael in Mechelen. Daar maken ze dan kennis met hun spiksplinternieuwe, super de luxe villa en met de man in huis Hussein. Om hen goed te laten wennen aan alle nieuwigheden, blijven de dieren tien dagen binnen, pas op 28 juni mogen ze voor het eerst buiten in Planckendael.

phendrickx

Toch zullen ze niet denken dat ze op elkaar lip leven, want het binnenperk in Planckendael is liefst 2000 vierkante meter groot, het binnenzwembad telt 300 kubieke meter. Verder zijn er verzorgingsstallen, een scrubmuur en een snoepmuur in het binnenperk. Later zullen de bezoekers ook binnen de olifanten kunnen bewonderen, maar die eerste tien dagen worden de dieren afgeschermd van het publiek zodat ze in alle rust kunnen ontdekken wat er allemaal te beleven valt in hun nieuwe stulpje.

Dat de dieren niet vroeger buitengelaten worden, is een doordachte keuze. De verzorger laten de olifanten namelijk niet buiten zo lang de dieren zich niet echt thuis voelen in het gebouw, anders krijgen ze hen simpelweg nooit meer binnen.

BL

Vastgoed

Jobs in de regio