Egyptische tempel krijgt make-over

Vanaf het moment dat de vijf olifantendames uit Antwerpen vertrokken zijn, start de renovatie van de Egyptische Tempel. Het olifantenverblijf wordt verstevigd en heringericht om plaats te bieden aan enkele jonge olifantenstieren. Er komen op korte termijn, ergens in juli, al zeker twee mannetjes. Eentje uit Duitsland en eentje uit Oekraïne, over een derde bestaat nog enige twijfel.

phendrickx

De jonge stieren komen puberen in de Antwerpse Zoo. Het zijn namelijk dieren die nog te jong zijn om al te kweken en die toch te oud zijn om nog als baby in een vrouwengroep te blijven. Meestal zijn ze ongeveer vijf jaar en blijven ze tot ze ongeveer tien zijn. Dan worden de dieren ingezet in het kweekprogramma en krijgen ze een plaats in een kweekgroep. Mannen wisselen geregeld van dierentuin om zo veel mogelijk verschillende bloedlijnen aan te boren. Gelukkig voor het kweekprogramma ligt de Antwerpse Zoo erg centraal in Europa en dat verkort de transportritten enigszins.

Voor het kweekprogramma is zo'n pubergroep erg belangrijk, want waar het kan, verkiezen dierentuinen eerder een kweekgroep met vrouwen. Zo'n klein olifantje is uiteraard ontzettend vertederend en lokt heel veel toeschouwers. Al zijn de verzorgers in Antwerpen ervan overtuigd dat zo'n groep jonge mannetjes ook erg aantrekkelijk zal zijn, want zo'n pubertjes spelen nog heel graag en ook dat is erg attractief voor het publiek.

BL

De Egyptische tempel, vast verblijf van de olifanten, was bij de geboorte van Kai-Mook decor voor een klein feestje. Foto JAN VAN DER PERRE

Vastgoed

Jobs in de regio