Europa wil dat Google minder dominant wordt

Europa wil dat Google minder dominant wordt

Europa wil dat Google minder dominant wordt

Print
Internetgigant Google moet de komende weken stappen ondernemen om minder dominant te worden. Zoniet dreigt de Europese Commissie met een formele procedure. "De concurrentie op het internet is drastisch toegenomen in de afgelopen twee jaar", reageert Google.

Als Google zijn concurrenten niet meer ruimte geeft, komt er een formele procedure, dreigt Europees commissaris voor Mededinging Joaquín Almunia (foto).

Almunia stipt verschillende punten van verbetering aan. Zo zou het bedrijf de inhoud van concurrenten verwerken in zijn eigen zoekmachine. Ook de analyse van het surfgedrag om gerichte advertenties te tonen op andere websites is de Commissie een doorn in het oog.

De Europese commissaris heeft zijn bezwaren schriftelijk overgemaakt aan de CEO van Google, Eric Schmidt. Hij hoopt de komende weken tot een schikking te komen om een aanslepende strijd, zoals die met Microsoft, te vermijden.

Concurrentiedruk

"We zijn nog maar net begonnen met het doornemen van de argumenten van de Commissie", reageert Google. "We zijn het niet eens met de conclusies maar we willen graag het gesprek aangaan over alle mogelijke punten van zorg die de Commissie heeft."

"In de twee jaar dat de Commissie de concurrentie op het internet onderzoekt, is die drastisch toegenomen", zegt een woordvoerder, "en Google heeft te maken met een behoorlijke concurrentiedruk". Volgens Google heeft er "nog nooit zoveel online innovatie plaatsgevonden."

Belga
Foto Photo News

.

Nu in het nieuws