Heilig Bloedprocessie in Hoogstraten

Print

Heilig Bloedprocessie in Hoogstraten

Hoogstraten - De Heilig Bloedprocessie trekt weer door Hoogstraten op de zondagen 3 en 10 juni.
Hoogstraten houdt zijn tradities in ere: op de zondagen 3 en 10 juni trekt de Heilig Bloedprocessie zoals elk jaar weer door het centrum van de stad. Ook dit jaar doen er weer ruim 500 figuranten mee aan de processie. De processie start telkens rond 11 uur. De eerste zondag gaat de processie noordwaarts naar het Van Aertselaerplein. De zondag nadien gaat men via de Gelmelstraat en de Gustaaf Segerstraat de tegenovergestelde richting uit, naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van bijstand (rusthuis). Bij regenweer gaat er een verkorte versie uit in de kerk zelf.

Samen met de processie is er ook weer de Heilig Bloedfoor. Processiegangers, kijkers en feestvierders gaan op deze dagen traditioneel ook eens een kijkje nemen op de jaarlijkse tentoonstelling van de leerlingenwerken van het IKO of in het begijnhof en het Stedelijk Museum waar nog tot 24 juni de tentoonstelling 'Ook gij hoort bij ons' loopt, een beklijvende tentoonstelling van Duitse propaganda op oorlogsaffiches.

Daarnaast is er de jaarmarkt. Omstreeks 17 uur woensdagavond 6 juni start in het centrum een zomerse bedrijvigheid van marktkramers en standwerkers. In de loop der jaren heeft deze jaarmarkt zich uitgebreid over de totale lengte van de Vrijheid. De stratenloop die omstreeks 17.30 uur met meer dan 500 deelnemers van start gaat, zorgt altijd weer voor extra ambiance. Als naar gewoonte wordt de markt rond 22 uur besloten met een prachtig vuurwerk.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio