Zoon ontkent huis en rekening van vader te hebben geplunderd

Zoon ontkent huis en rekening van vader te hebben geplunderd

Zoon ontkent huis en rekening van vader te hebben geplunderd

Print
Geel - De klacht bij de Geelse politie van Vic Vansant over het leegplunderen van zijn bankrekening is in het verkeerde keelgat geschoten bij zijn zoon. “Alles wat er is gebeurd, was voor vaders bestwil”, reageert hij.

Vorige week vertelde Vic Vansant in de krant dat zijn zoon hem gepluimd had toen hij elf maanden in het ziekenhuis verbleef. “Toen ik thuiskwam, was mijn bankrekening geplunderd, mijn huis half gesloopt en mijn auto weg”, zei Vic Vansant.

'Halve waarheden, insinuaties en leugens'

“De uitspraken van mijn vader aan mijn adres zijn gebaseerd op halve waarheden, insinuaties en leugens”, reageert de zoon van Vic Vansant nu. Hij ziet zijn voornaam liever niet in de media.

Dat er een dik haar in de boter zit tussen vader en zoon is duidelijk. “Vader is een labiel en gefrustreerd persoon. Ik heb elk contact met hem verbroken, omdat hij toch niet wil luisteren. Het klopt dat ik bij volmacht 12.500 euro van zijn rekening heb gehaald toen hij in het ziekenhuis lag, maar dat geld is gebruikt om noodzakelijke verbouwingen en herstellingswerken aan zijn huis te doen, toen de waterleiding stuk was geraakt.”

Volgens vader Vansant verdween er tijdens zijn ziekenhuisverblijf 50.000 euro van de rekening. “Een groot deel daarvan is naar betaling van ziekenhuisrekeningen gegaan”, zegt zijn zoon, iets wat vader Vansant betwist. Maar volgens de zoon beseft zijn pa dat allemaal niet. “Hij verzint zaken, kan heel overtuigend overkomen en voelt zich ook voortdurend benadeeld."

En de klacht dat zoonlief de auto van vader zou hebben gestolen? “Larie. Die auto staat hier gewoon bij mij thuis. De waarheid is dat vader er niet meer mee mag rijden. Hij heeft een rijverbod.”

Contact verbroken

Het contact tussen vader en zoon lijkt nu definitief verbroken. “Let wel: het klopt niet dat we elkaar al een halfjaar niet meer hebben gezien. In februari hebben we nog zorgoverleg gehad met verschillende instanties. We hebben veel voor hem gedaan: de beste ziekenhuizen en dokters geraadpleegd na zijn medische problemen, maar hij beseft dat niet. Hij wil altijd alles zelf doen en trekt de zaken uit hun verband.”

HHM

Foto: Hilde Van Geirt
Vader Vic Vansant toont de rommel in zijn huis

Lees ook: Zoon plundert huis en rekening van vader

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio