Staart eraf voor goede doel

Print

Staart eraf voor goede doel

Kapellen - Sara De Roos (26) en Britt Lauwereyssens (30) uit Kalmthout organiseerden onlangs samen met kapster Els Derden (31) uit Kapellen een wel heel speciale knipactie. Alle vrouwen en mannen met lang haar konden hun paardenstaart gratis laten afknippen in kapsalon 't Kleinheiken. Die staarten sturen de vrouwen rechtstreeks op naar de campagne 'Geef om haar' waar ze de staarten verwerken in pruiken voor vrouwen met borstkanker.
"Ik liep eigenlijk al bijna twee jaar lang rond met dat idee in mijn hoofd, "vertelt Brit, "Want toen overleed een vriendin van mijn moeder aan borstkanker. Tijdens haar ziekteproces merkte ik hoeveel ze eraan had dat ze een pruik kon dragen. Op de begrafenis bedacht ik dat ik eigenlijk wel mooi haar had en wilde er iets mee doen". Samen met Els en Sara plande ze al lang op voorhand de knipactie. "We sparen nu toch al ongeveer 1,5 jaar om ons haar lang genoeg te krijgen", zegt Sara, "Nu was het net lang genoeg zodat we minstens een staart van 20 centimeter konden schenken zonder dat we erna met een 'broske' moesten rondlopen".

Tijdens de knipactie konden de klanten ook een glaasje Cava drinken achteraan het kapsalon 't Kleinheiken van Els. "Daar zijn uiteindelijk vooral familie en vrienden op afgekomen. Het geeft wel een extra duit in het zakje, want de opbrengst daarvan gaat volledig naar Think Pink", licht Britt toe, "Misschien is dit wel de start van een verdere reeks acties voor vrouwen met borstkanker!". Tot slot schenken Britt, die het wellnesscenter 'un PEU d'O' in Kalmthout uitbaat, en Els van het kapsalon 't Kleinheiken in Kapellen, deze maand per klant nog één euro aan Think Pink. Wie alsnog zijn steentje wil bijdragen, kan zich dus maar best de volgende dagen laten verwennen in één van beide salons.

Greet Wouters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio