Nieuwmoer wil gemeenteloket in dorpshuis

Nieuwmoer wil gemeenteloket in dorpshuis

Nieuwmoer wil gemeenteloket in dorpshuis

Print
Kalmthout - De leden van s.pa Kalmthout hielden gedurende de maand maart een enquête over hoe de inwoners het toekomstige dorpshuis willen invullen. Daaruit blijkt dat 82% daar een serviceloket van de gemeente wilt.
"Nieuwmoer behoort wel tot Kalmthout maar de inwoners zijn toch wel even onderweg als ze naar het gemeentehuis in het centrum moeten, daarom is de vraag naar een loket in het dorpshuis zo hoog. Concreet willen ze vooral een post-en afleveringspunt, een contactpunt van ziekenfondsen en late openingsuren", zegt fractieleider Fons Dierckx die op de tweede plaats in de lijst zal staan bij de verkiezingen.

Een tweede grote conclusie van de bevraging is de nood aan buitenschoolse kinderopvang. Die moet dichter bij de school liggen zodat het minder gevaarlijk wordt voor de kinderen. De inwoners zagen verder ook een wijkbibliotheek, een polyvalente ruimte en een conciërgewoning in het dorpshuis.

"We kunnen wel stellen dat deze resultaten geldig zijn aangezien de respons 12% was, wat hoog is voor een dergelijke enquête", zegt lijsttrekker Inga Verhaert, "We overhandigden de resultaten aan de burgemeester, hij moet nu beslissen wat hij ermee zal doen".

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio