Bewoners stemmen op wijkprojecten Stratenplan met winkels

Bewoners stemmen op wijkprojecten Stratenplan met winkels

Bewoners stemmen op wijkprojecten Stratenplan met winkels

Print
Het districtsbestuur pompt geld in ideeën die wijken ten goede kunnen komen. In de Luchtbal werd zo gisteren beslist om via de wijkprojecten een stratenplan te laten maken.

De ideeën voor de wijkprojecten komen van de buurtbewoners en worden door hen goedgekeurd op een stembeurs. In de wijk Luchtbal kon iedereen vanaf 10 jaar zondag een stem uitbrengen op één van de vier geselecteerde projecten. De ideeën werden voorgesteld in het districtshuis, waar districtsschepen Joris Giebens ook meteen de stemmen telde.

De opkomst was eerder mager. “Ik zou toch willen dat de mensen wat meer participeren aan het wijkleven”, vertelt Greta Dielens (69). Greta woont sinds 1976 in de wijk en is de stuwende kracht van de wijkvereniging Bewonerscontact Boven- en Benedenblok. Ze diende het idee in om een duidelijk stratenplan van de Luchtbal te maken. “Om de nieuwkomers in de wijk wegwijs te maken”, licht ze toe. “Op het plan staan alle winkels en voorzieningen. Veel huidige bewoners weten dit zelfs niet, dus is het voor iedereen goed.”

Plan verder op punt stellen

Haar plan overleefde de stemming en zal uitgevoerd worden. “We gaan het nu verder op punt stellen en laten drukken”, weet Greta te vertellen.

Heruitgave van De Salamandereters

Behalve het stratenplan komt er ook nog een heruitgave van De Salamandereters, een boek over de geschiedenis van de wijk. De buurt zal ook meer vitrines krijgen waarin de bewoners nieuws kunnen vinden over het verenigingsleven. “Het geld wordt niet zomaar gegeven”, benadrukt schepen Giebens. “Niet alleen de ideeën komen van de bewoners, het is ook de bedoeling dat ze het zelf ook zo veel mogelijk uit voeren.”

www.pashplatform.be

Iwan Pas

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio