Werk mee aan Boliviaans speelplein

Werk mee aan Boliviaans speelplein

Werk mee aan Boliviaans speelplein

Print
Brasschaat - De stedenband van Brasschaat is op zoek naar nieuwe jongeren die mee willen helpen om in Bolivië een speelpleinwerking uit te bouwen. Dat doen ze door activiteiten in Brasschaat te organiseren maar ook door zelf naar Bolivië te reizen.
Momenteel bestaat de werkgroep jeugd uit acht jongeren. Zij komen ongeveer maandelijks samen om allerlei zaken te bespreken over de uitbouw van een speelpleinwerking in Bolivië.

“Allereerst werken we met uitwisselingen. Als er een delegatie Bolivianen naar hier komt, moeten we een programma opstellen met activiteiten. Soms trekken er ook enkele jongeren van onze groep naar daar, wat de nodige voorbereiding vraagt. Verder proberen we ons verhaal zo veel mogelijk te verspreiden onder de mensen. Zo spreken we af met andere stedenbanden en promoten we onze acties, bijvoorbeeld op de dorpsdag. We trachten ook geld in het laatje te krijgen om de Bolivianen te helpen hun spelaanbod uit te breiden”, vertelt Linde Naudts (25) uit Brasschaat.

Geïnteresseerden hoeven geen speciale eigenschappen te hebben maar dienen wel jong, enthousiast en gemotiveerd te zijn. “Ook kennis van het Spaans is niet noodzakelijk”, besluit Linde, “Elke enthousiasteling is welkom. Want dat zijn we eigenlijk allemaal. We staan dan ook nauw in contact met onze Boliviaanse vrienden. Zij bellen ons zelfs op als we jarig zijn. Erg leuk dus!”.

Personen die geïnteresseerd zijn om zich bij de stedenband te voegen, nemen contact op met Stefanie De Dobbelaere: Steffi_dedob@hotmail.com

Greet Wouters

Foto Wim Hendrix

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio