300.000 euro extra voor De Roma

300.000 euro extra voor De Roma

300.000 euro extra voor De Roma

Print
Borgerhout - In Borgerhout heeft de legendarische cinema- en concertzaal De Roma maandag het startschot gegeven van de feestelijke jaargang 2012-2013. Het is maandag precies tien jaar geleden dat De Roma na decennia van verkommering een nieuwe start maakte.

Om zowel de dagelijkse werking te garanderen als dringende restauratiewerken uit te voeren, maakte het Antwerpse stadsbestuur bekend dat het nog dit jaar 300.000 euro extra zal investeren in het cultuurhuis.

Antwerps burgemeester Patrick Janssens maakte maandag een van zijn eerste publieke optredens na zijn hernia-operatie van eind maart. Janssens benadrukte het belang van De Roma als cultureel centrum en als voorbeeld voor soortgelijke initiatieven.

"Het succes van De Roma toont aan dat er van onderuit toch zaken gerealiseerd kunnen worden wanneer het stadsbestuur in gebreke blijft", verwees hij naar het jarenlange afzijdig blijven van de stad toen De Roma gesloten bleef.

Verlies

Ook cultuurschepen Philip Heylen betreurde de keuzes van de vorige stadsbesturen en kondigde aan dat Antwerpen nog dit jaar 300.000 euro vrijmaakt voor De Roma. Het cultuurhuis kampt immers naar eigen zeggen met een verlies van ongeveer die som, wat vrij veel is met een jaarbudget van 3,5 miljoen euro.

Ondanks de financiële problemen wil De Roma er het komende seizoen een groot verjaardagsfeest van maken, met onder meer voorstellingen van theatergezelschap Tutti Fratelli, een concertreeks over de Borgerhoutse bevolking door Pieter Embrechts en een feestweekend met Raymond van het Groenewoud in mei 2013.

Belga

Foto Wim Hendrix
op foto: Raymond van het Groenewoud (uiterst links), Philip Heylen (derde van links), Paul Schyvens (oprichter van De Roma), Reinhilde Decleir van Tutti Fratelli, burgemeester Patrick Janssens en acteur Pieter Embrechts.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio