Oude bekenden in regering Poetin

Oude bekenden in regering Poetin

Oude bekenden in regering Poetin

Print
De Russische president, Vladimir Poetin, heeft de samenstelling van de nieuwe regering van premier Dmitri Medvedev bekendgemaakt. Volgens de Russische televisie vullen oude bekenden de belangrijkste ministerposten in.

Zo blijft Igor Sjoevalov de eerste vicepremier. Ook Sergej Lavrov (Buitenlandse zaken) en Anatoli Serdjoekov (Defensie) behouden hun post.

Anton Siloeanov wordt opnieuw minister van Financiën, en ook Andrej Beloesov blijft minister van Economische Ontwikkeling.

Twee nieuwe vicepremiers

Slechts twee van de zeven vicepremiers hadden deze functie nog niet in de vorige regering. Het gaat om Arkadi Dvorkovits, economisch adviseur onder president Medvedev, en Olga Golodets, die op het stadhuis van Moskou werkte.

Toch zal volgens premier Medvedev (foto, rechts) drie vierde van de regering uit nieuwe gezichten bestaan. Zo wordt voormalig hoofd van de Moskouse politie, Vladimier Kolokoltsev, de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken.

"De situatie waarin de Russische economie zich bevindt, is onstabiel. Daarom moet het ontwikkelingsprogramma van Rusland gerealiseerd worden", zo zei Poetin (foto, links) na de voorlezing van de lijst van het nieuwe kabinet.

Belga
Foto Photo News

.

Nu in het nieuws