Tijdrit Ronde van België start op Grote Markt: een heleboel verkeersmaatregelen

Tijdrit Ronde van België start op Grote Markt: een heleboel verkeersmaatregelen

Tijdrit Ronde van België start op Grote Markt: een heleboel verkeersmaatregelen

Print
Turnhout - De Grote Markt in Turnhout is zaterdag 26 mei het decor voor de start van de tijdrit van de Bank van De Post Ronde van België tussen Turnhout en Arendonk. Dat zorgt voor heel wat verkeersmaatregelen.
De start van de eerste renner wordt voorzien omstreeks 12.30 uur. De laatste renner vertrekt rond 15.40 uur. Het parcours van de tijdrit gaat van de Grote Markt door de Patersstraat en de Steenweg op Oosthoven om dan via Oud-Turnhout en Ravels aan te komen op de Vrijheid in Arendonk.

Parkeerverbod Voor de straten in Turnhout geldt er tussen 8 en 17 uur een absoluut parkeerverbod en dat geldt ook voor de parking voor de kerk op Steenweg op Oosthoven. Vanaf 11 uur zijn de straten ook volledig verkeersvrij.
Naast de straten in het parcours geldt er nog op andere plaatsen een parkeerverbod. Op vrijdag 25 mei geldt in de Baron Frans du Fourstraat 's avonds een parkeerverbod in het gedeelte tussen Grote Markt omdat de VRT er wagens gaat plaatsen. De inritten van garages blijven vrij. De Hannuitparking is vanaf vrijdagavond gedeeltelijk voorbehouden.
Op zaterdag 26 mei zijn er ook parkeerverboden in de Pieter De Nefstraat (6 tot 17 uur), in de Otterstraat tussen de Kwakkelstraat en Grote Markt (8 tot 17 uur), de Noord-Brabantlaan tussen Steenweg op Mol en Steenweg op Oosthoven, de Parklaan tussen Steenweg op Zevendonk en Steenweg op Tielen

Omleiding Bewoners van Meirgorenstraat, Lukerstraat, Voorzorgstraat, Huidevettersstraat, Drieskensstraat, Vrijheidsstraat, Mesesstraat en Dahliastraat kunnen hun straat verlaten via Dahliastraat waar ter hoogte van de Oude Kaai de paaltjes worden weggenomen zodat wagens er door kunnen.

Enkel in geval van nood kunnen bewoners van Amalia Van Solmsstraat, Maria Van Zimmerenstraat en Maria Van Hongarijestraat tussen 11 en 17 uur hun straat verlaten via de noodoversteek die voorzien wordt op het kruispunt van de Steenweg op Ravels - Werkendam.

Bewoners van de Dr. Paul Janssenlaan hebben tijdens de koers niet de mogelijkheid om hun straat met de wagen te verlaten. Indien zij tijdens de koers wel weg moeten, zetten zij best voor 11 uur hun wagen in een straat die tijdens de koers gemakkelijk te verlaten is. Bewoners van de overige zijstraten van Steenweg op Oosthoven kunnen hun straat verlaten via de Hoveniersstraat - Jubileumlaan.

Afgesloten straten De Grote Markt is op zaterdag afgesloten langs de kant van De Post tussen 6 en 20 uur. Er is bijgevolg geen verkeer meer mogelijk op de Grote Markt langs de kant van De Post, waardoor de Herentalsstraat, Otterstraat en Gasthuisstraat doodlopend worden. Voor de Gasthuisstraat betekent dit dat leveringen enkel kunnen plaatsvinden in het gedeelte vanaf de Zeshoek tot aan de Korte Gasthuisstraat en dat leveranciers via Korte Gasthuisstraat de Gasthuisstraat terug kunnen verlaten. De Herentalsstraat is afgesloten tussen Grote Markt en Pieter De Nefstraat. De Otterstraat is afgesloten tussen Grote Markt en Kwakkelstraat.

Extra verkeersmaatregelen tijdens de tijdrit De Koning Albertstraat wordt dubbelrichting zodat deze straat bereikbaar is via de Oude Vaartstraat. De Korte Begijnenstraat wordt dubbelrichting zodat de bewoners hun straat kunnen verlaten. De Baron Frans du Fourstraat wordt dubbelrichting zodat de straat bereikbaar is via de Hoveniersstraat. De Beekstraat verandert van rijrichting.

Openbaar vervoer Er wordt een gratis pendelbus ingelegd vanaf Parking Philips tot aan de Warandestraat. De pendelbus rijdt elke 15 minuten vanaf 12 uur tot 17.20 uur. De gewone stads- en lijnbussen van De Lijn houden op zaterdag 26 mei geen halt op de Grote Markt, maar wel in de Warandestraat.

Parkeren De dynamische bewegwijzering zal bezoekers op de juiste manier naar de parkings leiden. Alle parkings zijn steeds bereikbaar, maar bezoekers houden er best wel rekening mee dat het verkeer in de binnenstad minder vlot zal verlopen. Op Parking Stadspark vindt tot 13 uur de zaterdagmarkt plaats.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio