Dievriesketen O'Cool tot 21 november beschermd tegen schuldeisers

Dievriesketen O'Cool tot 21 november beschermd tegen schuldeisers

Dievriesketen O'Cool tot 21 november beschermd tegen schuldeisers

Print
De Gentse rechtbank van koophandel besliste maandag dat diepvriesketen O'Cool voor zes maanden beschermd wordt tegen zijn schuldeisers. De diepvriesketen diende begin mei een verzoekschrift in tot gerechtelijke reorganisatie in het kader van de wet continuïteit ondernemingen.

De bescherming werd gunstig geadviseerd door de twee gedelegeerd rechters en heeft betrekking op de ondernemingen BE Cool bvba, O'Cool NV, Frost Invest NV en Naturello NV. De beslissing wordt binnen de vijf dagen in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

CEO Yvan Lippens, die op de zitting aanwezig was, reageerde achteraf kort. "We zullen heel hard werken aan de WCO die ons is toegekend," aldus Lippens. "We hebben ondertussen voldoende middelen om ervoor te zorgen dat het personeel vanaf volgende maand correct betaald wordt. Met de leveranciers zullen we een plan uitwerken om facturen te betalen. De klanten zullen van dit alles niets merken."

Meer details over het plan dat de toekomst van de onderneming moet veiligstellen werden niet gegeven.

Begin vorige week raakte bekend dat O'Cool bescherming zocht tegen haar schuldeisers. Verschillende voedingsproducenten, zouden de voorbije maanden hun leveringen aan de diepvriesketen al hebben stopgezet.

Foto: PN

.

Nu in het nieuws