Robbie McEwen (39) stopt met wielrennen

Robbie McEwen (39) stopt met wielrennen

Robbie McEwen (39) stopt met wielrennen

Print
Robbie McEwen heeft zondag zijn laatste wedstrijd als profrenner gereden. De 39-jarige Australiër zette in de Ronde van Californië een punt achter een carrière van zestien jaar.

"Ik besef het nog niet. Ik denk dat het pas tot mij zal doordringen als ik zondagavond (lokale tijd) in mijn kamer zal zitten met een fris biertje in de hand", zo vertelde de spurtbom uit Brisbane, die nu raadgever wordt bij het Australische Orica-GreenEDGE.

McEwen won in zijn loopbaan onder meer twaalf ritten in de Tour en twaalf in de Giro. Hij veroverde ook drie keer de groene trui (2002, 2004 en 2006). Daarnaast was hij vijf keer de beste in Parijs-Brussel, won zilver op het WK 2002 in Zolder (na Mario Cipollini) en werd twee keer kampioen van zijn land.

"Ik mag terugkijken op een mooie carrière", zegt McEwen, die jarenlang voor Lotto reed. "Ik wil iedereen bedanken, de fans, de renners, mijn ploegmaats, zelfs mijn grootste vijanden. Ik heb van alles genoten, ook van de pijn en het afzien. Er is niets mooier dan je beroep te kunnen maken van iets waar je zo van houdt, om te worden betaald om te fietsen."

Foto: Robbie McEwen kreeg zondag een schilderij van de organisatie van de Ronde van Californië

Foto AFP

MEEST RECENT