Vrouwen gaan in debat over importhuwelijk

Een vijfhonderdtal allochtone vrouwen debatteerden zondagnamiddag in De Roma over het nut en/of de gevaren van geïmporteerde bruiden en bruidegommen. Staatssecretaris Maggie De Block en schepen Leen Verbist kwamen luisteren.

jrosquin

Zo’n 500 vrouwen namen zondagnamiddag in De Roma deel aan het panelgesprek ‘Betere huwelijkskansen voor onze jongeren’. Naast CD&V-kamerlid Nahima Lanjri en schepen voor Sociale Zaken en OCMW-voorzitster Leen Verbist (sp.a) nam ook staatssecretaris voor Migratie en Asielbeleid Maggie De Block (Open Vld, foto) aan het gesprek deel. Zij werd naar aloude traditie de zaal binnengeleid door vier tamboerijn spelende vrouwen. Mannen waren zondag in principe niet welkom.

“Het doel van de bijeenkomst was om de vrouwen te wijzen op de problemen die zich kunnen voordoen bij gearrangeerde huwelijken waarbij de partner uit het thuisland komt”, zegt Fatima Bali van organisator El Moustaqbal. “We weten uit ervaring dat er daardoor heel wat ongelukkige ouders én kinderen rondlopen in Antwerpen. We wilden ook graag dat de staatssecretaris en de schepen uit de eerste hand konden vernemen wat de vrouwen daar nu zélf over denken.”

Wim Daeninck

Foto: Bert Hulselmans

MEER OVER Maggie De Block

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio