Kans op onweer blijft bestaan

Kans op onweer blijft bestaan

Kans op onweer blijft bestaan

Print
Over het westen van het land blijft het maandagmiddag bewolkt en droog. Elders schijnt de zon af en toe, maar komen verspreid ook een aantal stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Mogelijk valt daarbij ook hagel. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordenwind. De maxima bedragen 14 graden aan de kust, 22 graden in het centrum tot 25 graden in de Kempen.

Maandagavond en -nacht is het wisselend of zwaarbewolkt met verspreid enkele pittige regen- of onweersbuien. Later in de nacht kan mist ontstaan. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Dinsdag is het wisselend bewolkt. In het westen blijft het overwegend droog, terwijl elders een regen- of onweersbui tot ontwikkeling kan komen. Er waait een matige wind uit richtingen tussen noordwest en noordoost. De maxima bedragen 15 graden aan de kust, 23 graden in het centrum tot 27 graden in de Kempen.

Woensdag krijgen we opnieuw wisselend bewolkt weer met enkele regen- of onweersbuien. Daarna wordt het dan eindelijk droog met flinke zonnige perioden, met donderdag maxima rond 26 graden. Vrijdag en tijdens het weekend schommelt het kwik rond 22 graden. Aan de kust is het veel koeler. Vanaf zondag neemt de kans op een bui toe.

Foto Serge Minten

MEEST RECENT