KU Leuven overweegt andere indeling academiejaar

KU Leuven overweegt andere indeling academiejaar

KU Leuven overweegt andere indeling academiejaar

Print
De Katholieke Universiteit van Leuven overweegt om de indeling van het academiejaar te veranderen. De start van het academiejaar zou vervroegd worden naar begin september en de tweede zit zou korter na de examens georganiseerd worden. Dat meldt het studentenblad Veto. Vicerector onderwijsbeleid Ludo Melis bevestigt in Veto dat die denkpiste bestaat.

Melis wijst erop dat in vele landen het academiejaar al begin september begint. Hierdoor zou er al een eerste evaluatiemoment kunnen plaatsvinden voor de kerstvakantie. Dit maakt het mogelijk om onderwijs en evaluatie dichter bij elkaar te laten aansluiten.

De herkansing zou sneller kunnen aansluiten op de examens. Volgens Melis is het bewezen dat een herkansing die sneller na de eerste zittijd komt onderwijskundig immers beter is.

Gedachte-experimenten

"Het meest concrete plan dat tot nu toe op tafel ligt, wijst op de start van het academiejaar begin september, een onderwijsperiode van 13 weken, een evaluatie vlak voor de kerstvakantie en een herkansing in januari. Een gelijkaardige structuur zou dan gevolgd worden in het tweede semester", aldus Veto. Het blad baseert zich hierbij op documenten die het kreeg van Melis.

Volgens de vicerector gaat het evenwel om "gedachte-experimenten" en mogen er op korte termijn geen veranderingen verwacht worden.

Belga
Foto Photo News

MEEST RECENT