Verkoop topduiven brengt 550.000 euro op

Verkoop topduiven brengt 550.000 euro op

Verkoop topduiven brengt 550.000 euro op

Print
Arendonk - De verkoop van de laatste Janssen duiven via veilingsite Pigeon Paradise gaat de geschiedenisboeken in. De gemiddelde verkoopprijs per duif was 21.390 euro. Alle duiven verhuizen naar China en Taiwan.

De beroemde duiven van de gebroeders Janssen zijn een garantie op succes. De laatste overgebleven broer, Louis, verhuisde onlangs naar het rusthuis. De nabestaanden zorgden niet voor opvolging dus werd besloten om de laatste 26 duiven te verkopen.

De veiling lokte een stormloop uit van over de hele wereld. Uiteindelijk bleef geen enkele duif in Europa. Zeventien duiven verhuizen naar China, drie naar Taiwan. De zes oudste duiven werden meegegeven met hun partner. De duurste duif Dochter Princess 065-06 werd verkocht voor 50.600 euro.

"Een Janssen duif vliegt nu eenmaal het hardst naar huis, het valt niet anders uit te leggen.", vertelt Monick Nys uit Arendonk, die de duivensport met de paplepel binnenkreeg. Ze leerde de sport van haar vader en kent de duiven van de familie Janssen maar al te goed. Na het overlijden van haar vader speelde Monick nog zeventien jaar verder, tot ze vorig jaar besloot ermee te stoppen om te kunnen reizen.

Sofie Verheyen

Foto: Monick Nys met de bloedzuivere Janssen-duif Elfpenner

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio