Triatlonclub Sterke Peer start met jeugdwerking

Triatlonclub Sterke Peer start met jeugdwerking

Triatlonclub Sterke Peer start met jeugdwerking

Print
Wuustwezel - De Sterke Peer Triatlon Club werd vernieuwd. De club is nu een vzw met een nieuw bestuur en ze start met een jeugdwerking.
In 2004 startte Marc Herremans in Wuustwezel met een eigen triatlonclub. De oorspronkelijke clubnaam Go Like Hell werd later naar Sterke Peer Triatlon Club omgedoopt. "De triatlonsport zit de laatste jaren sterk in de lift. Door het groeiende aantal leden en de vaak terugkomende vraag naar een jeugdwerking, zette onze triatlonclub een stap vooruit: we werden een vzw en startten met een jeugdwerking. Hiervoor werd de bestuursploeg en trainersstaf versterkt", vertelt Jan Cools van het bestuur.

"De Sterke Peer Triatlon Club telt zo'n zestig leden van sportieve recreanten tot toppers. Iedereen met een triatlondroom kan die bij ons waarmaken. Een paar van onze jonge sterke peren zijn opgenomen in het 185team van Marc Herremans, waar ze zich in een professioneel kader kunnen ontwikkelen tot toptriatleten", aldus Cools. "Ook aan de jeugd willen we de kans bieden om deze keitoffe en afwisselende sport te beoefenen. Momenteel zijn er al acht jeugdatleten actief. Zij zwemmen, fietsen en lopen onder begeleiding van Marc Herremans en andere gemotiveerde trainers. Gezond sporten en plezier staan voorop. Jeugdatleten vanaf veertien jaar zijn welkom."

De jaarlijkse Sterke Peer-triatlon, georganiseerd door de club, bewijst dat de sport ook voor de recreant toegankelijk is. Het triatloncomité gaat er dan ook voluit voor om er op 11 augustus opnieuw een sportief spektakel met weergaloze afterparty van te maken. De opbrengsten gaan naar de goede doelen To Walk Again en Coda. "We nemen ook deel aan de Run To Walk Again op 14 en 15 september. Dit is een estafettemarathon ten voordele van To Walk Again met aankomst in Wuustwezel", besluit de triatleet.

Info: www.sterkepeertriathlon.be.

An Van den Ouwelant
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio