Scholen bouwen school in Vietnam

Scholen bouwen school in Vietnam

Scholen bouwen school in Vietnam

Print
Wuustwezel - In Vietnam worden momenteel enkele klasjes gebouwd in het dorpje Pacop dankzij de steun van twee Wuustwezelse scholen.
De Jonathanschool uit Sint-Niklaas, het Stella Matutina Instituut in Wuustwezel en GBS 't Blokje van Loenhout verzamelden de nodige fondsen via de actie Scholen voor scholen ten voordele van 4kidsinvietnam.
"Het heeft even op zich laten wachten, maar we zijn eindelijk begonnen met de bouw van ons eerste schooltje", vertelt Peter Van Gils van 4kidsinvietnam. "Dit schooltje is erg belangrijk voor de kinderen van Pacop. Dit gehucht is niet gemakkelijk te bereiken. Nu iets beter dan vroeger, want de weg naar het dorp is verbeterd omdat de vrachtwagens er moeten geraken met bouwmateriaal."

Begin april werd de start gegeven van de bouw met een echt dorpsfeest. "Er werd die dag niet gewerkt op de velden, iedereen kwam samen in het dorp. Er werd gedanst en gezongen en ik mocht mee de eerste spadesteek geven", aldus een trotse Van Gils. De concrete opvolging van de werkzaamheden in Vietnam gebeurt door enkele Vietnamese 4kidsinvietnam-vrijwilligers. "Het schooltje zal ongeveer 18.000 euro kosten. De eerste helft is al betaald. De tweede helft wordt gestort als het schooltje is afgewerkt. Dat zou in juli moeten zijn", weet Peter.

4kidsinvietnam wil dan ook alle scholen en sympathisanten danken voor hun steun. "We beginnen ons nu voor te bereiden op het volgend schooljaar en ons volgend project. We zouden graag een gelijkaardig project realiseren in Chieng Nua. Scholen van bij ons die volgend schooljaar een project willen opzetten voor een school in Vietnam, mogen zeker contact opnemen", besluit Van Gils.

Info: www.4kidsinvietnam.be.

An Van den Ouwelant
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio