Nabevingen in Bologna, gevangenis geëvacueerd

Nabevingen in Bologna, gevangenis geëvacueerd

Nabevingen in Bologna, gevangenis geëvacueerd

Print
Het aardbevingsgebied in het noorden van Italië komt maar niet tot rust. Ook in de nacht van zondag op maandag schrikten nieuwe aardbevingen de regio Emilia Romagna op.

De twee zwaarste naschokken hadden een magnitude van 3,7 en 3,6, aldus het Italiaanse persbureau Ansa.

Volgens het Europese aardbevingsinstituut EMSC deden ze zich voor om 02.46 en 03.03 uur, met een respectievelijke magnitude 2,7 en 3,5, en een respectievelijke diepte van 10 en 2 km.

De portaalsite corriere.it maakte gewag van meer dan honderd kleine naschokken.

Zowat 3.000 mensen dienden de nacht door te brengen in tenten, sporthallen, pensions of bij vrienden en kennissen omdat hun huizen onbewoonbaar zijn geworden. Uit voorzorg is de gevangenis van Ferrare geëvacueerd, meldde de staatsomroep RAI.

Mensen vertelden de zender dat zij uit angst voor aardbevingen de nacht in hun auto hebben doorgebracht.

Vele scholen in het aardbevingsgebied blijven maandag en dinsdag dicht. Bij de beving van zondagmorgen hebben zeven mensen het leven verloren. De omvang van de schade is nog onbekend. Er zijn vooral zorgen omtrent de schade aan onschatbaar cultuurerfgoed in de regio.

Lees ook: Zes doden bij aardbeving in Bologna


Was u zelf in Bologna toen de aardbeving plaatsvond, of kent u een Vlaming die op dat moment ter plaatse was? Neem dan contact op met de redactie door uw naam en telefoonnummer achter te laten via hier@reageren.be .

Foto: AP

MEEST RECENT